Courgette pasta met roomsaus & zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 3 courgettes
– 3 bosuitjes
– 250 gr champignons
– 200 gr gerookte zalm
– 200 ml creme fraiche
– 150 gr kruidenroomkaas
-Snufje zout

Bereidingswijze:

Maak de courgette schoon en snij de courgette in dunne lange slierten of reepjes.
Dit kan op verschillende manieren:
Met een een echt spirelli snijder, rasp of met een jullieneschiller, (bij mij verstopte die snel) dus heb de dunschiller gepakt en plakjes gesneden (zonder de zaadlijsten) en die dan weer in dunnere reepjes snijden.
Doe dit in een kom en strooi er wat zout over en laat even staan.

In een (hapjes)pan met wat olie de champignons & de helft van de bosuitjes een paar minuten bakken.
Voeg dan de crème fraîche toe, goed roeren en daarna de kruidenroomkaas toevoegen tot dat het een lekker sausje wordt.
Ondertussen de zalm in snippers snijden.
De zalm met andere helft bosuitjes toevoegen aan de saus en dit geheel nog paar minuutjes laten verwarmen op laag vuur.

Dan kan je op dat moment in een wok op hoog vuur met wat olie de courgette pasta een paar minuutjes verwarmen.

Je kan er dan zelf voor kiezen of je de courgette pasta en de saus apart gaat serveren, of je kan de courgette pasta aan de saus toevoegen en goed door roeren.
En klaar is deze verrukkelijke koolhydraatarme pasta!

Eet smakelijk🍴

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s