Oopsies

Oopsies zijn koolhydraatarme & glutenvrije broodjes. Ze zijn neutraal van smaak, maar je kan er bijvoorbeeld wat pitjes door doen, of wat geraspte kaas, kokos, kaneel of andere kruiden.

Ingrediënten:

– 100 gr roomkaas
– 3 grote eieren
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout


Evt kruiden toevoegen naar eigen smaak.
wpid-20150619_163422.jpg

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter.

Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.

Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer. Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.

Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje. Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd. Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.

Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.

Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven.

Lekker als ontbijt of lunch, maar wat dacht je van een lekker ‘oopsie’ broodje hamburger

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

3 gedachtes over “Oopsies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s