Bloemkool frittata uit de oven

Frittata is een recept op basis van ei, aangevuld met eigenlijk alles wat je lekker vindt: groenten,kruiden,vlees,vis,aardappelen en kaas… Ik gebruik natuurlijk zelf geen aardappelen omdat ik koolhydraatarm eet.
Ik heb zelf nog gerookte kipfiletreepjes toegevoegd.
Je kan een frittata als hoofdgerecht eten maar zeker ook leuk en lekker voor een brunch(buffet)

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 bloemkool, in roosjes
– 2 el olijfolie
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook of wat knoflookpoeder
– Half bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
– 150 gr gerookte kipfiletreepjes
– 8 eieren
– 100 ml kookroom
– 1/2 el mosterd
– 1 tl paprika- of chilipoeder (evt nog wat kerriepoeder)
– 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
– 175 gr geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Kook de bloemkool 4-5 minuten en giet  af.
– Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten.
– Schep de tomaatjes en bloemkoolroosjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee.

wpid-2015-06-23-17.32.37.jpg.jpeg

– Verdeel het groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
– strooi hier de kipreepjes over.

image

– Klop de eieren los met de kookro
om, mosterd, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Giet het eimengsel over de groenten en bestrooi met de geraspte kaas.

image

– Bak de frittata circa 25 minuten in het midden van de oven.

Serveer de frittata met een lekkere (komkommer) salade.

Eet smakelijk🍴

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

3 gedachtes over “Bloemkool frittata uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s