Ossenhaas met gorgonzolasaus

De ossenhaas die ik nog in de vriezer had komt van Cow under
Hier kan je van hoge kwaliteit duurzaam rundvlees makkelijk via de website bestellen.
Thuisbezorgd voor een eerlijke prijs.
Echt een aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 4 tournedos
– 200 gr gorgonzola
– 1 bekertje slagroom
– 3 el droge witte wijn
– 2 el pijnboompitjes
– 15 gr rucola
– zout & peper
– gedroogde basilicum
– olijfolie

Bereidingswijze:

1. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.

2. Dep het vlees droog en bestrooi rondom met zout en peper. Bestrijk met een beetje olie en bestrooi rondom met de basilicum.

3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan.

4. Verhit een grillpan en rooster het vlees om en om op een hoge stand rosé.

5. Haal het vlees uit de pan en laat nog even 10 minuten in allminiumfolie nagaren.

6. Ondertussen de saus bereiden:

– Slagroom met de wijn in een pan zachtjes verwarmen.
– Dan de gorgonzola er boven verkruimelen en mee verwarmen.
– Op smaak brengen met zout & peper.
– Lekker doorroeren tot dat het een lekkere saus is.

7. Vlees op 4 (verwarmde) borden verdelen en garneren met de rucola en pijnboompitjes.

image

8. De saus apart erbij serveren.

Eet smakelijk🍴

image

Door het enthousiasme tijdens het eten, was ik enigszins vergeten om nog foto’s te maken.. haha. Dus vandaar deze foto’s maar het was overheerlijk!!

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s