Courgette – kaas muffins

Ik heb deze hartige muffins gemaakt met wat ik nog in huis had! Je kan er eventueel nog wat hamblokjes, tomaatjes of gorgonzola door doen.:)
Zoals ik hem heb gemaakt is het een koolhydraatarm, vegetarisch & glutenvrij gerechtje!

Ingrediënten voor voor 6 muffins:

– 1 courgette
– 2 eieren
– 1 el (kruiden) roomkaas
– 60 gr grana pardano (parmezaanse kaas)
– 1 tl peterselie
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 1 tl citroensap
– zout & peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Maak de courgette schoon en rasp deze fijn. Dit kan met een gewone rasp of maak fijn in de keukenmachine.

3. Laat de courgette goed uitlekken in een theedoek en druk het vocht er goed uit.

4. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.

image

5. Vet de muffinvormpjes in en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
Je kan eventueel het mengsel ook op bakpapier verdelen.

image

6. Doe dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Serveer de muffins met bijvoorbeeld een lekkere frisse yoghurtdip.

De yoghurtdip maak je zo:

– 3 el Griekse yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1 tl citroensap
– 1 tl dille
– 1 tl peterselie

Alle ingrediënten mengen in een kom en klaar is kees!

Eet smakelijk🍴

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s