Broccoli – tonijn quiche

Ik heb een koolhydraatarme quiche gemaakt, dus zonder bladerdeeg!
Een lekker & simpel hoofdgerecht met lekker wat sla erbij.
En ik heb gelukkig nog wat over…
Dus ik heb gelijk een lekkere lunch voor morgen, dan eet ik hem koud. Dan zijn de smaken vaak nog intenser.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 broccoli
– 2 blikjes tonijn op water
– 1 bakje cherrytomaatjes
– 1 (rode) ui
– 4 eieren
– 200 gr griekse yoghurt
– 150 gr geraspte kaas
– 1 bolletje mozzarella
– zout & peper
– gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C

2. Snijd de broccoli in roosjes maak schoon en kook ze in ruim water 4 minuten, giet af en uit laten lekken.

3. Snijd de ui fijn en de tomaatjes in partjes.

4. Laat de tonijn ook uit lekken.

5. Kluts de eieren met de Griekse yoghurt, geraspte kaas en wat zout & peper.

image

6. Verdeel de broccoli, tomaatjes,  ui en tonijn in een ingevette quichevorm, en voeg het eiermengsel toe.

image

image

7. Leg hier nog de mozzarella en wat tomaatjes op. Bestrooi met de gedroogde basilicum.

image

8. Plaats de vorm voor 35 minuten in de oven.

image

9. Serveer met een beetje sla.

image

Eet smakelijk🍴

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

2 gedachtes over “Broccoli – tonijn quiche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s