Komkommer met walnoten & gorgonzola

Hoe lekker kan simpel zijn. Een makkelijk te bereiden lunch, voor of bijgerecht. De combinatie van walnoten en gorgonzola word ik heel erg blij van.
Mocht jij daar niet zo blij van worden, dan heb ik er nog wat variatietips bij gezet.

Ingrediënten voor 1 persoon:

– 1 el griekse yoghurt
– 1 el mayonaise
– 2 tl citroensap
– snufje zout & peper
– 1/4 komkommer
– 25 g verkruimelde gorgonzola
– handje walnoten, grof gehakt
– peterselie

Bereidingswijze:

1. Roer in een kom de yoghurt, mayonaise, citroensap zout & peper door elkaar.

2. Snijd de komkommer in plakjes.
Leg de plakjes komkommer op een bord.

3. Schep de yoghurtsaus erover en doe de stukjes gorgonzola en walnoten erover. Maak af met wat peterselie.

image

Eet smakelijk🍴

Variatietips:

. Vervang de walnoten door pecannoten of pijnboompitjes.
. Vervang de gorgonzola door brie, kipfiletreepjes of gerookte kipfilet.
. Eventueel nog wat rucola toevoegen.

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s