Kip goulash met bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 4 personen:

– olijfolie
– 1 ui (gesnipperd)
– 1 el paprikapoeder
– 1 el chilipoeder
– 1 rode paprika (in stukken)
– 600 gr kipfiletblokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 150 ml kippenbouillon (van tablet)
– 125 ml crème fraîche
– 1 bloemkool
– zout & peper

Bereidingswijze:

1. Doe wat olijfolie in een (braad)pan en fruit de ui, de paprikapoeder, chilipoeder, en de paprika even aan.

2. Voeg de tomatenblokjes toe en roer dit goed door.

3. Voeg dan de kip toe en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook, roer door en laat de kip op laag vuur ongeveer 15 min. garen.

image

4. Ondertussen kan je dan mooi de bloemkoolrijst maken:

– Bloemkool in roosjes snijden en schoonmaken.
– Dan fijn maken dmv een keukenmachine,  staafmixer of rasp.
Zodat er ‘rijst’ ontstaat.
– De rijst in een kom doen, wat zout en peper erover. En even laten staan.

5. Terug naar de saus:
Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

6. Ondertussen de bloemkoolrijst kort aanbakken in een (wok)pan.

image

7. Je kan dan de rijst bij de pan saus in doen of apart serveren.

wpid-2015-09-09-19.29.33.jpg.jpeg.

Eet smakelijk🍴

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s