Frittata met bacon & rucola

Ingrediënten voor 4 personen:

– bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
– 75 gr rucola
– 8 eieren
– 200 ml kookroom
– 150 gr bacon, in repen
– 125 gr gorgonzola, in stukjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Meng de tomaatjes met de rucola. Klop de eieren los met de kookroom, en wat zout & peper.

3. Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de vorm en giet het eimengsel erover.

4. Leg de bacon en gorgonzola erop en bak de frittata in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

image

Variatietips:

• Vervang de rucola door spinazie,
ringetjes lente-/bosui of prei.
• Neem in plaats van gorgonzola een andere soort blauwe kaas of brie.
• Vervang de bacon door zalm.
• Lekker met walnoten erdoor.

image

Ik heb er nog 1 gemaakt en daarbij heb ik de gorgonzola vervangen door mozzarella en de bacon door zalm!

Eet smakelijk🍴

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s