Visschotel met worteltjes, prei & mosterd

Dit is een koolhydraatbeperkt recept. Dat komt omdat wortelen iets hoger liggen in koolhydraten, namelijk: 10 kh per 100 gr.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 500 gr wortelen
– 1 prei
– 2 el boter (vloeibare)
– 100 ml groentebouillon
– 200 ml kookroom
– 2 el mosterd
– 3 el gehakte peterselie
– 750/800 gr koolvis (of kabeljauw of pangasiusfilet)
– peper & zout

Bereidingswijze:

1.Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Snijd de prei in ringen.

3. Smelt de boter in een pan en stoof er de worteltjes en prei er in aan. Schenk de bouillon er bij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen.

4. Roer de kookroom glad met de mosterd en 2 el  peterselie.

5. Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout.

6. Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. En laat nog even doorsudderen.

7. Schep dit geheel in een ingevette ovenschaal. Dek af met de vis en lepel de rest van het roommengsel erover.wpid-2015-11-03-18.22.35.jpg.jpeg

wpid-2015-11-03-18.21.57.jpg.jpeg

8. Zet de schaal 30 tot 35 minuten in de oven.

9. Strooi er nog wat peterselie over als garnering.

Eet smakelijk!🍴

wpid-20151103_183954.jpg

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s