Bloemkoolschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 bloemkool
– 1 ui
– 1 tl knoflookpoeder
– 500 gr rundergehakt
– 200 ml kookroom
– 3 a 4 eieren
– 2 el kerriepoeder
– 150 gr geraspte kaas
– beetje peterselie
– zout & peper

Bereidingswijze:

1. Snijd de bloemkool in roosjes en maak schoon. Kook de bloemkool in ongeveer 8 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

2. Verwarm de oven voor op 200 ° C

3. Snijd ondertussen het uitje en fruit aan in een pan. Voeg ook de knoflookpoeder en een beetje  kerriepoeder toe.
Doe het gehakt er ook bij en bak dit rul.

4. Kluts in een kom de kookroom met de eieren, 50 gr geraspte kaas,  kerriepoeder en wat zout & peper goed door elkaar.

5. Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en leg hier op de bloemkoolroosjes.

image

6. Giet het eier-roommengsel erover en strooi er nog wat geraspte kaas en peterselie erover.

7. Verwarm de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

image

Eet smakelijk!

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s