Courgette lasagne met kip en pesto

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 grote courgette
– 400 gr kipfilet in blokjes
– 1 (rode) paprika (ik had nog een halve gele liggen dus ook erbij gedaan)
– 1 (rode) ui
– 500 ml tomaten passata
– 200 ml crème fraîche
– 3 el. Groene pesto
– 2 el. Kruidenroomkaas
– 150 gr geraspte kaas (voor gratin)
– knoflookpoeder (of knoflookteentje)
– gedroogde basilicum
– zout
– olijfolie

Bereidingswijze:

1. Maak de courgette schoon en snijd in lange plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken op wat keukenpapier en bestrooi met wat zout. Zo kan het vocht er uit trekken.

2. Snijd de paprika en ui in stukjes en fruit deze met wat olijfolie aan in pan en voeg wat knoflookpoeder toe.

3. Bak de kipfiletblokjes in wat olijfolie gaar. Voeg de pesto en crème fraîche toe. Laat dit zachtjes door garen. Voeg evt nog een lepel kruidenroomkaas toe.

image

4. Verwarm de oven voor op 200 ° C

5. Voeg de tomaten passata, basilicum,  en de kruidenroomkaas toe aan de paprika en ui en laat dit zachtjes verwarmen.

image

6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en begin met een laagje rode saus dan een laagje courgetteplakjes, dan het kip – pesto mengsel, dan weer courgetteplakjes en dan als laatste de rode saus.

image

7. Bestrooi met de geraspte kaas en doe 30 minuten in de oven.

image

Eet smakelijk🍴

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

3 gedachtes over “Courgette lasagne met kip en pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s