Courgette lasagne met spinazie, zalm en ricotta

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

– 2 Courgettes
– 1 ui (gesnipperd)
– 1 teentje knoflook  (fijngehakt) of knoflookpoeder
– 300 gr verse spinazie
– 200 gr gerookte zalm, in plakken
– 250 gr ricotta
– 125 gr kruidenroomkaas
– snufje nootmuskaat
– peper & zout
– olijfolie

Bereidingswijze:

1. Maak de courgettes schoon en snijd deze in dunne plakjes (met bv een kaasschaaf of dunschiller) leg de plakken op keukenpapier en laat ze even hierop  uitlekken. Strooi er evt wat zout over.

2. Verwarm de oven op 200 °C. Verhit olijfolie in een grote (hapjes)pan en bak de ui en knoflook aan.

3. Voeg de spinazie toe (in stappen) en bak totdat hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit.

4. Roer 200 gr ricotta en 75 gr kruidenroomkaas door de spinazie en breng het mengsel op smaak met peper, zout en een klein snufje nootmuskaat.

image

5. Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter en begin met het beleggen  van de bodem met courgetteplakjes.

6. Smeer daarna wat van het spinaziemengsel er over en verdeel daarop de helft van de zalmplakken.

image

7. Dek af met weer een laag courgetteplakjes en met spinazie en de rest van de zalm. Eindig met courgetteplakjes.

8. Meng de 50 gr overgebleven ricotta nog met de 50 gr kruidenroomkaas en verdeel dit als laatse over de lasagne.
(Je kan er ook nog geraspte kaas over doen)

image

Verwarm de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk! 🍴

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s