Tonijnburger 

Superlekker deze burger!

Ingrediënten voor 4 burgers:

2 blikjes tonijn op water
1 el mosterd
1 ei
1 bosuitje (in ringetjes gesneden)
2 el geraspte kaas
1 tl citroensap
1 tl peterselie
1 tl knoflookpoeder
Zout & peper

Bereidingswijze:

1.Laat de tonijn uit blik goed uitlekken.

2.Meng in een kom de tonijn, mosterd,citroensap,geraspte kaas,peterselie, knoflookpoeder,bosuitje en het ei. Breng op smaak met zout & peper.

3.Verdeel het mengsel in vieren. Vorm elk deel in een bal en druk plat. Leg de tonijnburgers een half uurtje te rusten in de koelkast. Dit zorgt er namelijk voor dat de burgers minder snel uit elkaar vallen wanneer ze gebakken worden.

4.Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan. Bak de tonijnburgers aan beide zijden goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant.

Serveer de tonijnburger op een slabad met bv komkommer,tomaat en een lekker fris zelfgemaakte sausje.
Dit sausje heb ik zo gemaakt:

3 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 tl citroensap
1 bosuitje (gesneden)

Goed mengen, en klaar is je sausje.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s