Romige broccoli kip 

Een makkelijke en lekkere koolhydraatarme ovenschotel.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

– 500 gr broccoli
– 500 gr kipfilet (haasjes of reepjes)
– 3 el (vloeibaar) boter
– 2 el olijfolie
– 1 ui (gesnipperd)
– 200 gr crème fraîche
– 2 el kruidenroomkaas
– 1 el mosterd
– zout & peper
– evt nog wat geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Snijd de broccoli in roosjes en maak schoon. Kook de broccoli 3 a 4 minuten en giet af.

2. Verwarm de oven voor op 180º C.

3. Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak.

4. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Haal de kip uit de pan en leg op een bord.

5. Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. En fruit hierin de ui, ongeveer 1-2 minuten.

6. Roer de crème fraîche, kruidenroomkaas & mosterd erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt. Je kan evt de kipfilets nog even in de saus leggen voordat je ze in de ovenschaal legt.

7. Leg de kipfilets in een ingevette ovenschaal. Doe daarover de broccoli,  gevolgd door de saus en zet ongeveer 30-35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Variatietips:
• Ik deed er nog wat geraspte kaas over.
• Walnoten erdoor is ook erg lekker.
• Gorgonzola door de saus verkruimelen.
• kipfilet vervangen door zalmfilet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s