Courgetti & komkommer met kipsaté 

Ik heb vandaag een lekkere frisse maaltijd gemaakt, zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

– 2 courgettes
– 1 komkommer
– 1 ui(gesnipperd)
– 500 gr kipfiletblokjes (ik had had gemarineerde sateblokjes van ah)
– 4 el pindakaas
– 400 ml kokosmelk
– 1 el sojasaus (kikkoman)
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– Zout & peper

Bereidingswijze:

1. Maak met een spirelli slierten van de (schoongemaakte) courgette en komkommer. Doe dit in een kom met keukenpapier of in een vergiet, bestrooi met wat zout & peper en laat staan.

2. Bak de kipfiletblokjes (evt gemarineerde) in olie goudbruin.

3. Ondertussen fruit je in een pannetje de ui en voeg daar de knoflookpoeder, chilipoeder, sojasaus, kokosmelk en de pindakaas aan toe. Roer alles op laag vuur doorelkaar zodat er een lekkere saus ontstaat.

4. Haal de kipfiletblokjes uit de pan en voeg ze toe aan de saus, laat dit nog even op laag vuur lekker doorpruttelen.

5. Roerbak in de pan waar de kipfilet uit is, de courgette~komkommerslierten op hoog vuur kort aan.

6. Verdeel de courgette/komkommer over de borden met daarover de satésaus. Strooi evt nog wat sesamzaadjes erover.

Eet smakelijk!
Variatietips:

• Taugé met de courgette en komkommer meebakken  (daar dacht ik pas aan toen ik niet meer naar de winkel kon😁)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s