Sperziebonen met gehakt & satésaus 

Gebaseerd op de Maggi dagschotel sperziebonen met satésaus en gehakt, maar nu dus gemaakt zonder ‘het’ zakje dus ook met minder koolhydraten. Ik kom op 5.9 kh per persoon.

Dit is zeker ook een kidsproof maaltijd, en je kan voor de rest van het gezin er evt nog zilvervliesrijst bij serveren.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 500 gr sperziebonen
– 500 gr rundergehakt
– 250 gr taugé
– 1 rode paprika
– 1 (rode) ui
– 200 ml kokosmelk
– 3 el pindakaas
– 1 el sojasaus (kikkoman)
– zout & peper
– knoflook(poeder)

Bereidingswijze:

1. Punt en maak de boontjes schoon, kook ze daarna in wat gezouten water in 8 minuten gaar.

2. Bak in een pan het gehakt rul en voeg evt nog wat zout en peper toe.

3. Snijd ondertussen de paprika en ui en voeg toe aan het gehakt en bak kort mee.

4. Voeg dan de (gewassen en uitgelekte) taugé toe en roerbak dit mee.

5. Inmiddels zijn de boontjes klaar om af te gieten en voeg ze dan ook toe. Meng alles goed door elkaar.

6. Dan voeg je de kokosmelk,knoflook(poeder), pindakaas en sojasaus toe, en meng dit goed met de rest. Als alles goed is gemengd laat je het nog even een paar minuutjes doorpruttelen.

Eet smakelijk!

Variatietips:
• Ben je niet zo dol op kokosmelk, gebruik dan kookroom.
• Je kan het gehakt vervangen door kipfiletblokjes.
• Serveer er een lekkere frisse komkommersalade bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s