Gevulde courgette met ricotta & prosciutto 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 courgettes
– 1 (rode) ui
– 1 teentje knoflook
– 250 gr ricotta
– 1 ei
– 2 el kruidenroomkaas
– 3 el parmezaanse kaas  (geraspt)
– 3 el pijnboompitjes
– 4 plakjes prosciutto ham
– wat basilicum & peterselie
– zout & peper
– olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes af, snij ze in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit.

2. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie. Pel en snipper de ui en de knoflook.

3. Meng de ricotta, ei, kruidenroomkaas, ui, knoflook, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de kruiden goed door elkaar in een kom.

4. Vul de courgettes met het ricottamengsel en leg daarover de proscuto plakjes. Strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

5. Vet een ovenschaal in met wat olie, en leg de gevulde courgettes erin en schuif ze +- 35 minuten de oven in!

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s