Courgette lasagne met ricotta

Ik heb weer eens een courgette lasagne gemaakt, maar nu weer anders.. Hier voor jullie het recept.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 500 gr (mager) rundergehakt
– 400 gr Italiaanse groentemix of macaroni/spaghetti pakket (kan ook zonder)
– 500 ml tomaten passata
– 1 grote courgette
– 250 gr ricotta
– 2 el kruidenroomkaas
– 1 ei
– 1 ui
– Teentje knoflook
– Peper & zout
– Italiaanse kruiden
– Geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Snijd de ui en het teentje knoflook fijn en fruit deze in een (wok)pan met wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

3. Voeg dan de italiaanse groentemix toe en bak dit een paar minuutjes mee.

4. Schenk vervolgens de tomaten passata erbij en voeg wat peper & zout naar smaak toe.
Verwarm dit alles een ongeveer 5 minuten op matig vuur.

5. Ondertussen snijd je met een dunschiller of een kaasschaaf de courgette in lange plakken. Ik leg dit altijd even op keukenpapier om wat vocht uit te laten lekken.

image

6. Kluts in een kommetje het ei luchtig en voeg hier de ricotta, kruidenroomkaas en wat Italiaanse kruiden toe.
Roer dit goed door elkaar tot dat het een egaal mengsel is.

image

image

6. Vet een ovenschaal in en begin met een laagje saus dan de courgette repen en dan wat ricottamengsel op de courgetterepen smeren. Herhaal dit en eindig dus met het ricottamengsel.

image

image

image

7. Strooi vervolgens de geraspte kaas erover en zet de courgette lasagne 40 minuten in de oven.

image

Eet smakelijk🍴

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s