Stamppot rauwe andijvie 

Jummie!

Erg lekker deze koolhydraatarme stamppot met andijvie.
Met het basisrecept van deze bloemkoolpuree kan je natuurlijk ook de andere stamppotten maken!
Wat dacht je van spruitjes, zuurkool of natuurlijk boerenkool!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 bloemkool
– 3 el (kruiden)roomkaas
– 1 el mosterd
– 250 a 300 gr spekjes
– wat kleine stukjes gesneden blokjes kaas of geraspt.
– 200 gr andijvie
– 1 rookworst
– roomboter
– evt wat zout & peper

Bereidingswijze:

1. Snijd de bloemkool in roosjes en maak schoon, daarna de bloemkool koken.

2. Ondertussen kan je in een pan de spekjes in wat roomboter lekker bruin bakken.

3. Als de bloemkool gaar is, laat je het even uitlekken in een vergiet. Daarna mix je de bloemkoolroosje met een staafmixer of in een keukenmachine met de roomkaas en de mosterd (voeg na smaak nog wat peper & zout toe)
Zorg dat het een lekkere romige puree wordt.

4. Dan voeg je de gebakken spekje (met bakvet),kaas en de andijvie toe. Stamp of meng dit goed doorelkaar met de bloemkoolpuree.
Voeg evt nog een klontje boter toe. Klaar is kees!

5. Serveer met een lekkere rookworst!

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s