Cake van hazelnoot & kokosmeel

  • 150 gr roomboter 
  • 4 eieren
  • 150 gr hazelnootmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl vanille extract
  • 2 el Steviala ery bronze
  • Evt nog stukjes hazelnoten, walnoten of amandelen erdoor mengen. (voor een lekkere notencake)

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een steelpannetje, kluts de eieren en voeg de afgekoelde lauwe boter bij de eieren. Roer alles door tot een egale ietwat schuimige massa.

  2. Voeg de bakpoeder, zout, vanille en de ery bronze toe. Goed doorroeren!

  3. Als laatste roer je met een spatel de 2 soorten meel erdoor heen en kun je er wat hazelnoot, amandelstukjes of walnoten aan toevoegen. (Nu niet gedaan want ik had mijn verstandskies laten trekken😂) 

  4. Een cakeblik met bakpapier beleggen en het mengsel in het cakeblik storten. Ongeveer 60 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven plaatsen.

  5. Prik even met een sateprikker in de cake om te checken of ie gaar.  Als het nog te nat is laat je hem nog even 10 minuutjes in de oven.Zo te eten of besmeer hem zoet het lekkerste met: Damhert chocopasta. Ga je voor hartig doe er dan wat pindakaas op, of misschien wel lekker met een plakje kaas?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s