Boterkoek

• 200 gr roomboter (gesmolten)
• 50 gr Steviala Ery-bronze of Ery-pure ( Sukrin of andere zoetstof)
• optineel: 2 tl. Vanille essence
• 60 ml slagroom
• 2 eieren (beetje geklopt ei overhouden om te bestrijken)
• 1 tl Citroensap
• Snufje zout
• 150 gr amandelmeel
• 50 gr kokosmeel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Mix de boter, slagroom, ery bronze, 1.5 ei, citroensap en zout.

3. Meng vervolgens de amandelmeel & kokosmeel er door heen.

4. Mix het goed door elkaar en spreid uit over een ingevette taartvorm.

5. Bestrijk de bovenkant met het half geklopt eitje.

6. Bak 25 à 30 minuten in de oven op 180 °C tot de randjes bruin zijn.

7. Zet het in de koelkast om af te koelen en snij vervolgens in punten.

8. Bewaar in de koelkast.

Tip: Lekker met de overgebleven (even opkloppen) slagroom en blauwe bessen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s