Witlof gorgonzola Di Parma

Hoofdgerecht voor 2 a 3 pers.

Ingrediënten:

– 3 stronkjes witlof
– 6 plakjes prosciutto di Parma
– 150 gorgonzola
– 200 ml crème fraîche
– 3 bos/lenteuitjes
– zout & peper
– (evt) walnoten

Bereidingswijze:

1. Oven voorwerwarmen op 200 °C

2. Vervolgens maak je de witlof schoon, snijd je het kontje (stronk) eraf en haal vervolgens de buitenste bladen eraf. Snijd daarna de witlof door de helft en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Heb je de witlof liever wat zachter, kook het dan nog eerst even een paar minuutjes.

3. Maak in een pan een saus van de crème fraîche en de gorgonzola (even in blokjes snijden) & voeg aan het einde de bosui toe.

4. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Wikkel de plakjes ham om de witlof, en leg deze in de ovenschaal.

5. Dan verdeel je de gorgonzolasaus over de witlof. Je kan evt nog wat walnoten erover verkruimelen.

6. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en verwarm dit ongeveer 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk🍴

Variatietips:

• Je kan ipv de gorgonzola ook gormas (magor) doen, dit is mascarpone en gorgonzola gemengd. Heerlijk!

• Je kan natuurlijk ook gewone ham gebruiken, maar de zoutige smaak van parmaham geeft net de goede smaakcombinatie. Dit kan ook met Prosciutto of Schwarzwälder Schinken (rauwe ham)

image

Geplaatst met WordPress voor Android

Advertenties

3 gedachtes over “Witlof gorgonzola Di Parma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s