Komkommer~basilicum Gazpacho

Een heerlijke frisse Gazpacho van komkommer & basilicum. Lekker en makkelijk tijdens deze warme dagen.

Ingrediënten voor 4 pers:

– 10 gr basilicum
– 6 el Griekse yoghurt
– 5 el olijfolie
– 1 el citroensap
– 2 komkommers, in stukjes

Bereidingswijze:

1. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en maak ze schoon. Houd 4 basilicumblaadjes apart voor de garnering.

2. Doe de yoghurt, olijfolie, citroensap,komkommer en de basilicum in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.

3. Verdeel de gazpacho over 4 soepborden (of mooie glaasjes of kommetjes)

4. Doe als garnering nog wat komkommerstukjes in het midden van de gazpacho en maak het af met een blaadje basilicum.

5. Zet de borden tot je ze gaat opdienen in de koelkast. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s