Ingrediënten:
– 1 bloemkool
– 500 gr kipfiletreepjes/blokjes
– 1 rode ui (gesnipperd)
– 1 paprika (gesneden in stukjes)
– 2 el Ras el Hanout* (kruidenmix)
– 1 blik gepelde tomatenblokjes (400gr)
– 3 el creme fraiche
– 1 zakje geraspte kaas (voor gratin)
– peper & zout
– nootmuskaat
– olie
Bereidingswijze:
1. Snijd de bloemkool in roosjes, maak schoon en maak er bloemkoolrijst van. (Ik doe dit in de keukenmachine)
Doe de bloemkoolrijst in een kom met wat nootmuskaat, zout & peper en laat staan.
2. Verwarm de oven voor op 200°C
3. Bak in wat olie de kipfiletreepjes, voeg 1 el. Ras el Hanout toe, goed doorroeren!
Dan voeg je de paprika en ui toe en bak een paar minuutjes mee. (Ik had deze keer roerbakkipfilet van de markt, daar zat ook al wat prei, paprika en ui door.)
4. Voeg daarna 3 el. Creme fraiche, 1 el. Ras el Hanout en het blikje tomatenblokjes toe.
Meng het geheel goed door en laat even lekker doorpruttelen.
5. Verdeel de bloemkoolrijst over de bodem van een ovenschaal, schenk daarover het kip-tomatenmengsel en strooi daarover de geraspte kaas.
6. Verwarm ongeveer 25 minuten in de oven. Tot dat de kaas mooi goudbruin is.
Eet smakelijk!
*Ras el Hanout is een Marrokaans kruidenmengsel, die erg populair is.
Je kan het zelf maken, met o.a. Komijn , Kaneel, Koriander, Kurkuma, Gember, Nootmuskaat enz. Maar ik gebruikte de spicemix van Jonnie Boer. Erg lekker!
Serveer met een lekkere salade.
Wat een heerlijk gerecht, hartelijk dank voor dit recept,👌👍
LikeLike
Dankjewel Ellen. Fijn om te horen
LikeLike
Echt heerlijk! En makkelijk te maken.
LikeLike
Dankjewel. Fijn om te horen!
LikeLike
Ga de schotel voor het eerst maken een vraagje 400gr bloemkoolrijst is dat in verhouding met 400 gr gewone rijst of moet ik 800 gr bloemkoolrijst gebruiken.🤗
LikeLike
Ik doe altijd gewoon 1 bloemkool en daar maak ik de rijst van. Dus 1 bloemkool aanhouden zou ik doen. Eerse
LikeLike
Hoeveel kant en klare bloemkoolrijst zou ik nodig hebben?
LikeLike
Ik doe altijd 1 pakje of zak kant en klare Bloemkoolrijst, dat is volgens mij uit mijn hoofd 400 gr. Dus 200gr per persoon
LikeLike
Hoi, voor hoeveel personen is dit gerecht ?
LikeLike
3 a 4 personen
LikeLike
Ik heb rundgehakt gebruikt i.p.v. kip. Ook erg lekker
LikeLike
Dankje Willemien voor je tip. Ga ik zeker ook proberen!!
LikeLike
Gisteren gegeten. Heerlijk!😋
LikeLike
Is erg lekker,maar met 2 eetlepels ras el hanout wel erg pittig
LikeLike
Dat zou idd best kunnen, iets minder de volgende keer dan maar.. Haha
LikeLike
Vraagje, is dit een koolhydraatarm gerecht?
Zo te lezen wel, maar even voor de zekerheid.
Alvast bedankt.
LikeLike
Hoi José, jazeker. Ipc zijn al mijn recepten kha😁
LikeLike
Net gegeten,het was heerlijk. Pas goed in koolhydraatarm dieet.
LikeLike
Fijn om te horen
LikeLike
Moet je de bloemkool eerst koken…of wordt de rijst gaar in de oven?
LikeLike
Nee hoeft niet hoor, heb ik niet gedaan..
LikeLike
Dank je wel voor het delen van dit recept! Dit gaat een blijvertje worden! Zo klaar en zoooooo lekker!
LikeLike
Graag gedaan! Altijd leuk om te horen!
LikeLike
Allemachtig dit is een blijver ik had vega kipstukjes . Dit is typisch een gerecht waarvan je blijft snoepen tot de laatste korrel
Super bedankt
LikeLike
Hallo,
Je bakt of kookt de bloemkool (rijst) niet?
LikeLike
Hoi Hermien, in dit geval heb ik het idd niet van te voren gekookt of gebakken. Maar dat zou je natuurlijk wel kunnen doen. Ik vond het zo lekker.
LikeLike
Ga je recept vanavond koken. Heb tevens het recept op mijn persoonlijke facebookpagina gezet. Mocht je liever niet hebben dan hoor ik dit graag. https://www.facebook.com/bert.wagenvoort
Dank voor het delen van je recept.
LikeLike
Dat vind ik leuk Bert! Dankjewel voor het delen! En alvast eet smakelijk
LikeLike
Was erg lekker, alleen heel vochtig. Is daar een oplossing voor?
LikeLike
Ja dat is altijd lastig he. Misschien de Bloemkoolrijst wat nog afdeppen of in een theedoek. En misschien wat meer crème zo dat saus wat dikker wordt?
LikeLike
Heerlijk recept en makkelijk om te maken. Gebruik ook weleens kipdijfilet met shoarmakruiden. Ook een aanrader 😀
LikeLike
Heerlijk he! Oh dat is ook een goeie..dank voor de tip
LikeLike
Hallo
Wat zou ik kunnen gebruiken in een ovenschotel ipv créme fraiche.
LikeLike
Ik denk kookroom of roomkaas misschien
LikeLike
Door Griekse yoghurt een eidooier kloppen. Hiermee voorkom je schiften en is prima alternatief voor crème fraiche
LikeLike
Hoi.
Wat kan ik gebruiken ipv crème fraiche
LikeLike
Zie de antwoorden hierboven:)
LikeLike