Courgette ravioli met een ricotta-gehakt vulling

Ingrediënten voor 3/4 personen.

– 3 courgettes
– 300 gr rundergehakt
– 1(rode) ui , gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 250 gr ricotta
– 2 el peterselie
– 1 ei
– 300 gr tomaten pasatta
– 20 gr Parmezaanse kaas of grana pardano
– peper & zout
– olijfolie
– gedroogde basilicum
– nog wat parmezaan of grana pardano
– wat basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

1. Doe het gehakt, ui en knoflook in een koekenpan op middelhoog vuur en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees bruin en rul in ongeveer 10 minuten. Giet het overtollige vet af.
wpid-2015-08-11-18.43.47.jpg.jpeg

2. Maak ondertussen de courgette schoon en snijd ze in plakken, dit kan met een kaasschaaf of dunschiller.
Leg ze dan op keukenpapier om het vocht er uit te laten trekken.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

4. Doe de ricotta, Parmezaanse kaas, peterselie, ei en het gehaktmengsel in een kom en meng alles goed.

5. Leg om en om twee courgette-reepjes over elkaar gekruist en leg in het midden een grote schep van de vulling.

image

Vouw het pakketje dicht, en leg ze omgekeerd in een ingevette ovenschaal*.

wpid-2015-08-11-18.45.45.jpg.jpeg

6. Verdeel dan de tomatenpassata met een lepel over de pakketjes en doe er nog wat gedroogde basilicum & parmazaanse kaas of grana pardano op.

wpid-2015-08-11-18.47.30.jpg.jpeg

7. Doe ze op 180 graden 20 tot 25 minuten in de oven.

8. Garneer met wat basilicumblaadjes

wpid-20150811_191328.jpg

*TIP: Ik had nog wat restjes courgette en vulling over. Dat heb ik in een andere ovenschaal gedaan! Ideaal voor de kinderen of voor de volgende dag!
wpid-20150811_191609.jpg

Eet smakelijk🍴

Geplaatst met WordPress voor Android

Plaats een reactie