Boerenkool – pompoenstamppot

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

– 300 gr boerenkool
– 1 pompoen
– 200 gr spekjes
– 125 ml crème fraîche
– 1 tl nootmuskaat
– wat zout & peper

Bereidingswijze:

1. Was de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten
Snij de pompoen in grove stukken, je hoeft de pompoen niet te schillen.

2. Leg de stukken pompoen in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat
Voeg een snufje zout toe.
wpid-2015-10-30-16.38.29.jpg.jpeg

3. Leg de boerenkool er bovenop (heb je verse boerenkool, snijd de boerenkool dan eerst fijn)
wpid-2015-10-30-16.37.46.jpg.jpeg

4. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan
Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken.

5. Bak ondertussen de spekjes knapperig.

6. Giet de pompoen met boerenkool af, voeg de crème fraîche, nootmuskaat en peper toe.

7. Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot.

8. Roer de spekjes door de stamppot.

Tip: Je kan er evt nog een rookworst bij doen.

Eet smakelijk🍴
wpid-20151030_173116.jpg

Geplaatst met WordPress voor Android

Plaats een reactie